Hypotheek afsluiten met een BKR registratie, kan dat?

Je hebt een leuke woning gevonden in de wijk waar jij altijd al je zelf thuis voelde. En dan komt het moment daar dat je moet gaan betalen. En het is begrijpelijk dat je dit niet in een keer wegtikt. Maar hier is een oplossing voor, en vrijwel iedereen doet het. Een hypotheek lening aanvragen voor het kopen van een huis. Helemaal met de huizemarkt van nu, kunnen de prijzen aardig hoog oplopen. En tenzij je al lang aan het sparen bent, of de loterij hebt gewonnen. Zal je even moeten lenen. Nooit maximaal aangezien je hier rente over krijgt.

Maar dit krijg je niet meteen mee. Als eerst volgen er een paar stappen. Hier gaan ze jouw gegevens controleren. Dit kunnen er meerdere zijn, en die zijn ook weer gebaseerd op van alles. En daar krijg je zo meteen duidelijk op. En ook nog is de rest van de stappen die je volgt bij het aanvragen van de hypotheek met BKR.

De BKR registraties

Zoals al gezegd dus, wordt er eerst gekeken naar een aantal gegevens. Een van deze dingen is je BKR registratie. En wat houd dit in. Je komt geregistreerd te staan bij het BKR als je 3 maanden achter loopt met de huur betalen van je huidige woning. De gevolgen hier van zijn, dat je mogelijk de hypotheek niet krijgt. Of je moet een hogere rente betalen om je er van te verlossen.

De registratie van de BKR blijft ongeveer 5 jaar lang zichtbaar. Maar in veel gevallen betekend dit niet dat je wordt afgewezen.

Dit is niet de enige manier hoe je in het BKR komt te staan. Het kan ook zijn dat je al eerder leningen had aangevraagd. Of er is een ander bijzonder geval geweest in de financiële kant. Denk trouwens ook aan het aanschaffen van een telefoon met een BKR registratie. Als een mobiele telefoon aanschaft van meer dan 250 euro, telt dit ook als krediet. Het telefoonabonnement BKR wordt door de provider aangemeld, zelf hoef je er niks voor te doen.

 

De lening aanvragen

Niet alleen een BKR is onderdeel van de controle. Het gaat om je gehele financiële plaatje. Elk persoon heeft een ander inkomen, andere vaste kosten en een andere bank. Hier gelden dus ook andere rentes. Als jij al een groot bedrag hebt opgespaard, hoef je minder te lenen. Iemand met een hoger inkomen zal dit waarschijnlijk op orde hebben. Maar als je sinds vroeg af aan al geld op zij zet voor deze aankoop, kom je ook beter er in te staan.

Dit heeft effect op de garantie dat jij er een krijgt, hoe veel je mag aanvragen en ook nog is wat de verbonden kosten zijn.

 

Verdere informatie over je eigen profiel

Natuurlijk kan je hier niet vinden wat jij kan aanvragen, en hoe groot dit bedrag zou zijn. Om meer duidelijkheid te krijgen hier over. Kan je naar de bank toe gaan die een hypotheek zou kunnen verlenen. Een gesprek zal je niks kosten, en je gaat er met wijsheid van weg.